Varför coaching?- OBS. Simon Coachar ej längre

Det är enormt svårt att vara sin egen tränare. Då vi varit tränare under lång tid på var sitt håll, vet vi att anlita en tränare är ett stort förtroendeuppdrag som skall tas med omsorg. Därför har vi – Simon och Fredrik – börjat ett samarbete för att du ska maximera din utveckling för att nå dina mål.

Du står vid starten av Göteborgsvarvet. Din kompis ska precis springa och målet är satt till 1h och 50 min. Det är fint väder och skön atmosfär. Det pratas om löparfest och är årets höjdpunkt för många löpare. Inspirerad bestämmer du dig själv för att det är dags, du dammar av skorna, för detta med löpning kan du. Nästa års startbevis inhandlas, ett par nya löparkläder behöver du givetvis, och skor. Nu är du redo. Men så händer något, LIVET kommer i vägen.

Låt oss med ett par punkter berätta varför och hur vi kan hjälpa dig i din satsning.

 

 

 

Fredrik och Simon i Portocolom triathlon

Mål är drömmar med en deadline!

It´s all about math och en skvätt pannben

2012 startade planen mot sverigetrampet. En utmaning där Simon skulle cykla från Treriksröset till Smygehuk enbart på vatten och mineraler. En personlig utmaning för att bevisa att teorin håller i praktiken, men också för att inspirera andra till vad som är möjligt. Planen var att cykla i 15 dagar och tappa ca 15kg. Det tog 15dagar och 4timmar och han gick ner 14,5kg. Vilken prestation du än har, så går den att bryta ner i vilka kvalitéer du bör uppnå för att nå målet. Om du inte har ett mål så planerar vi ett ihop, vem vet det kanske blir mer inspirerande än du tror.

 

80/20 regeln i praktiken

Fredrik Bäckson har byggt sin framgång genom att träna i snitt 12h/vecka. Han tränar hårt men smart. Troligtvis springer och cyklar han långsammare än flesta motionärer, på sina lugna pass. Det gör att han är redo att träna hårt när planen säger det.

Få ett program som är anpassat till den tiden du har till förfogande och i linje med dina mål. Vi hjälper dig att hålla planen. Få utrymme när utrymme krävs. Kanske har du ett utmanande jobb och vill få träningspassen levererade för att slippa ta fler jobbiga beslut?

Två tränare i ett samlat paket

Simon är högskoleutbildad biomedicinare med inriktning fysisk träning och prestation. Han är skribent och driver bland annat podcasten Prestera Mera med Tommy Ivarsson. Han tränar individuellt idrottare på såväl landslag- som motionsnivå. Detta utöver uppdrag kring optimering av idrottsnutrition för bland annat Team Tre Berg – Bianchi.

Fredrik Bäckson är Sveriges idag bästa duathlet och triathlet på halvdistans med segrar både 2015 och 2016. Tidigare har han haft en proffssatsning inom segling och vet vad det innebär med att sätta mål och arbeta emot dem.

Genom att samla den akademiska kunskapen från Simon och erfarenheten från idrottarens arena genom Fredrik känner vi att kvalitén tar flera steg framåt. Det fysiologiska vävs in till det praktiska med utrustning och taktik, både fysiskt och mentalt.

Hur fungerar det i praktiken?

Så här går det till

 1. Kontakta oss genom någon av knapparna här på sidan eller maila direkt på: [email protected]
 2. Vi har ett telefonmöte där vi lär känna varandra och definierar eventuella utmaningar.
 3. Du får ett formulär att fylla i så vi får veta allt från sjukdomar, skador till träningsmöjligheter och dina mål.
 4. Vi bestämmer oss för att dra igång och lägger då upp en första vecka där du kommer in  och känner dig bekväm i hanteringen av träningen och dialogen med oss.
 5. Efter 1-2 veckor från kontakt är vi helt igång med träningen.

Full tillgång till vår gemensamma coaching-grupp på Facebook.

Vad ingår i Prestera Mera Coaching?

 

Du får:

 • TrainingPeaks, Premiumkonto
 • Träningspass uppsatt i TrainingPeaks
 • Löpande korrigering varje vecka vid behov
 • Separat styrketräningsschema
 • Kostanalys och rådgivning
 • 20 min telefontid varje vecka med en av oss.

Övrigt: Vi arbetar utifrån 8-12 veckors block där 2 veckor finns i detalj för dig i TrainingPeaks. Allt för att kunna hålla koll på helhetsbilden och målet samt planera i detalj så att träningen passar in i livet.


Månadskostnad 1800 ink moms. Startkostnad 1000kr ink moms.

1 månads uppsägningstid

Betalning sker via autogiro, swish eller faktura

Detta är Simon

Simon har en 3-årig utbildning via Halmstad universitet där han examinerades med en kandidatexamen i Biomedicin- inriktning fysisk träning.
Utöver det har han också följande utbildningar:
 • Fystränare genom Eleiko
 • Personlig tränare genom Eleiko
 • Kostrådgivare genom Halmstad Universitet
 • Certifierad massör och triggerpunktsbehandlare genom friskvårdsgruppen
 • FMS- Functional movement screening. Instruktör nivå 1