Varför ”Prestera Mera”, och vilka är vi som driver denna blogg?

Syftet med den här bloggen är ren och skär utbildning för dig som idrottare. Utbildning som är både lättsam och spännande där fokus ligger i att du ska få med dig minst en ny, inspirerande och förhoppningsvis nyttig lärdom från varje artikel.

Vi som skriver här på Prestera Mera är akademiker inom Biomedicin och har en bra förståelse för kroppens fysiologi, men framförallt så är vi duktiga på det vetenskapliga planet och kan utan bekymmer läsa en forskningspublikation en fredagskväll för att nyfikenheten till vetenskapen alltid är stor.


 

Vi driver även företaget Umara AB samt idrottsföreningen Umara Sports Club. Umara är företaget där vi säljer idrottsnutrition och som också sponsrar denna utbildningsplattform). Umara Sports Club är en helt ideell förening utan kostnad för dig som medlem.

Prestera Mera startades för att du som läsare enklare ska hitta den kunskap vi förmedlar. Vi upptäckte ganska snart att det var svårt att få ut kunskapen till många idrottare då vi inte kunde posta våra inlägg hur som helst på olika forum och diskussionstrådar på internet eftersom inläggen låg på en företagssida som tjänar pengar.

Av den enkla anledningen så är nu dessa artiklar helt bortkopplade från Umara AB som företag. De skrivs av Simon Gustavsson och Tommy Ivarsson, akademiker, tränare, nördar, sambosar, halvgalningar, träningstokar, hundägare, kattägare, cykelägare, löparskorsfanatiker, cyklister, triathleter osv.

Vi är helt transparenta med att vi driver ett företag som tjänar pengar på att sälja sportdryck, bars, gels m.m. Men i samma transparenta anda så har vi ingen personlig förkärlek till dessa produkter. De har tagits fram enbart för att det är vad den kvalitativa vetenskapen i dagsläget visar är effektivast för presterande konditionsidrottare. Vi är båda helt säkra på att vi hade tjänat bra mycket mer pengar på att skapa en fettbaserad sportdryck, eller kanske en 100% naturlig jordnötskräm för långdistansidrottare. Men det är inte Umara, som företag är vi inga trendryttare på det viset och därför blev det ingen jordnötskräm även om vi med största säkerhet hade tjänat betydligt mycket mer på en sån produkt med en riktad marknadsföring.

Nej, vi håller det enkelt och tänker långsiktigt. Av den anledningen följer vi vetenskapen och ändrar även produktfloran om vetenskapen ändras. Det finns ingen stolthet i att behålla en produkt om den inte är optimerad.


 

Så än en gång, vi har en viss bias men det ska inte påverka innehållet på denna sida. Vi är alldeles för akademiska och stolta för det och vägrar använda foliehatt. Dit majoriteten av vetenskapen pekar, dit pekar Umara.

Men till sist så klargör vi – Denna blogg skriver vi som de privatpersoner/Biomedicinare vi är för att kunna få ut värdefull information till dig som läsare.

 

Vi önskar dig en spännande och lärorik läsning!

Tommy & Simon

Tommy Ivarsson

Tommy Ivarsson

Fil.Mag Biomedicin - Inriktning mänsklig prestation

Utbildning: Magisterexamen (fil.mag) Biomedicin med specialistkompetens inom mänsklig prestation.

Meriter: Tidigare fystränare för försvarsmakten, personlig tränare via Eleiko Education, föreläsare för MF Hälsoutbildningar, Certifierad tränings och konditionsspecialist (CSCS) från NSCA (National Strength and Conditioning Association).

Simon Gustavsson

Simon Gustavsson

Fil.Kand Biomedicin inriktning nutrition och träning

Utbildning: Kandidatexamen (fil.kand) Biomedicin med specialistkompetens inom nutrition och träning.

Meriter: Elittränare inom konditionsidrott för triathleter och cyklister, tidigare personlig tränare via Eleiko Education.