Välj en sida

Varför ”Prestera Mera”, och vilka är vi som driver denna blogg?

Syftet med den här bloggen är ren och skär utbildning för dig som idrottare. Utbildning som är både lättsam och spännande där fokus ligger i att du ska få med dig minst en ny, inspirerande och förhoppningsvis nyttig lärdom från varje artikel.

Vi som skriver här på Prestera Mera är akademiker inom Biomedicin och har en bra förståelse för kroppens fysiologi, men framförallt så är vi duktiga på det vetenskapliga planet och kan utan bekymmer läsa en forskningspublikation en fredagskväll för att nyfikenheten till vetenskapen alltid är stor.


 

Vi driver även företaget Umara AB samt idrottsföreningen Umara Sports Club. Umara är företaget där vi säljer idrottsnutrition och som också sponsrar denna utbildningsplattform). Umara Sports Club är en helt ideell förening utan kostnad för dig som medlem.

Prestera Mera startades för att du som läsare enklare ska hitta den kunskap vi förmedlar. Vi upptäckte ganska snart att det var svårt att få ut kunskapen till många idrottare då vi inte kunde posta våra inlägg hur som helst på olika forum och diskussionstrådar på internet eftersom inläggen låg på en företagssida.

Av den enkla anledningen så är nu dessa artiklar helt bortkopplade från Umara AB som företag. De skrivs av Simon Gustavsson och Tommy Ivarsson, akademiker, tränare, nördar, sambosar, halvgalningar, träningstokar, hundägare, kattägare, cykelägare, löparskorsfanatiker, cyklister, triathleter osv.

 

Vi är helt transparenta med att vi driver ett företag där vi utvecklar sportdryck, bars, gels m.m. Men i samma transparenta anda så har vi ingen personlig förkärlek till dessa produkter. De har tagits framför att hjälpa idrottare prestera enligt vad den kvalitativa vetenskapen i dagsläget visar är effektivast för konditionsidrottare. Det är säkerligen så att vi tjänat mer pengar på att följa trender och att alltid tillverka det ”senaste” i trendväg. Men det är inte Umara, som företag är vi inga trendryttare på det viset. Vi följer noga utstuderad vetenskap, kopplar den till logistiska utmaningar för er idrottare, lyssnar på era utmaningar, smakfavoriter m.m. och utvecklar sedan produkter till er, men alltid med en solid vetenskapligt förankrad bas.


 

Så än en gång, vi har en viss bias men det ska inte påverka innehållet på denna sida. Vi är alldeles för akademiska och stolta för det och vägrar använda foliehatt. Dit majoriteten av vetenskapen pekar, dit pekar Umara.

Men till sist så klargör vi – Denna blogg skriver vi som de privatpersone vi är för att kunna få ut värdefull information till dig som läsare.

 

Vi önskar dig en spännande och lärorik läsning!

Tommy & Simon

Tommy Ivarsson

Tommy Ivarsson

Fil.Mag Biomedicin - Inriktning mänsklig prestation

Utbildning: Magisterexamen (fil.mag) Biomedicin med specialistkompetens inom mänsklig prestation.

Meriter: Tidigare fystränare för försvarsmakten, personlig tränare via Eleiko Education, föreläsare för MF Hälsoutbildningar, Certifierad tränings och konditionsspecialist (CSCS) från NSCA (National Strength and Conditioning Association).

Simon Gustavsson

Simon Gustavsson

Fil.Kand Biomedicin inriktning nutrition och träning

Utbildning: Kandidatexamen (fil.kand) Biomedicin med specialistkompetens inom nutrition och träning.

Meriter: Elittränare inom konditionsidrott för triathleter och cyklister, tidigare personlig tränare via Eleiko Education.

David Hansson

David Hansson

Fil.Mag Idrottsvetenskap inriktning Idrott och prestation, Fil.Kand Hälsopromotion inriktning Idrottsvetenskap

Utbildning: Magisterexamen (fil.mag) Idrottsvetenskap inriktning Idrott och prestation, Mittuniversitetet Östersund. Kandidatexamen (fil.kand) Hälsopromotion med inriktning Idrottsvetenskap, Göteborgs Universitet.

Meriter: Mångårig erfarenhet av träning och tävling inom orientering, skidor, multisport och cykling. Försöker för tillfället bli snabb på landsvägscykel.