Välj en sida

Johan Steene en av Sveriges bästa Ultradistans löpare och nyligen hemkommen från USA där han sprang och vann Big Backyard Ultra, ett lopp där man springer en bana på 6,7km med start varje timme till det bara är en löpare kvar sista varvet. Johan vann inte bara, han satte också nytt världsrekord, 68 timmar höll han på och sprang 455,9 km!

Johan är 45 år ung men började inte sin löparkarriär förrän 2011. Vid sidan av sin löpning är han VD för teknikföretaget Teqnion och boendes i Stockholm. Tommy och Simon får i podd nr 164 hör den fantastiska tävlingsberättelsen från Världsrekordet i Tennessee USA. Lyssna på när Johan berättar om hur han fann löpningen, förberedelserna inför Big Backyard Ultra och hela den mentala och fysiska prestationen som ligger bakom denna segern. Johan berättar också om sin träningsfilosofi och hur han fick smeknamnet ”Sugrörsmannen”.